Elérhetőségek

Csempeszkopács Község Önkormányzata

Cím: 9764 Csempeszkopács, Rákóczi u. 35.
Fax: +36/94/579-029

Ügyfélfogadás


Minibölcsőde építése Csempeszkopácson

2023.10.20.

A fejlesztés eredményeként az önkormányzat régi szándéka teljesedett be, Csempeszkopácson helyben igénybe vehetővé vált a bölcsődei ellátás. A község a 3 éven aluli gyermekek napközbeni ellátását, szakszerű gondozását és nevelését olyan infrastruktúrával rendelkező intézményben biztosíthatja, melyet a családok jó szívvel egyre növekvő számban vesznek igénybe, így a fejlesztés hozzájárul a gyermekes szülők foglalkoztatási lehetőségeinek bővüléséhez, az életminőség javulásához.

 

Az önkormányzat részére a projekt eredményes megvalósításához a 2020-ban elnyert 76,7 millió Ft európai uniós támogatás mellé a Miniszterelnökség további 23 millió Ft többlettámogatást ítélt meg, melynek segítésével a korábban szolgálati lakásként működő épületet egy 8 férőhelyes minibölcsődévé alakítottak át. A kialakított minibölcsőde épülete egyszintes, hasznos alapterülete 94 m2. Az épület akadálymentesen megközelíthetővé vált, a szabványoknak megfelelően egy darab mozgássérült parkoló épült. Az átalakítás és felújítás során a bölcsődei ellátás teljes körű ellátásához az alábbi helyiségek kerültek kialakításra: előtér és gyermekkocsi tároló, gyermekfürdőszoba, gyermeköltöző, csoportszoba, tálaló konyha és mosogató, akadálymentes mosdó, személyzeti öltöző és vizesblokk.

 

A tervezett bölcsőde kialakítása során különös figyelmet fordítottak az épület energiahatékonyságára. Ennek megfelelően az épület teljes padozati cseréje során a padozatba 12 cm, a homlokzati falakra 20 cm, míg a padlásfödémre 25 cm hőszigetelés került. Ezen kívül valamennyi homlokzati nyílászáró fokozott hőszigetelő képességű lett. A bölcsőde áramellátását részben napenergia biztosítja a tetőre helyezett 5,25 kW teljesítményű napelemes rendszer segítségével.

 

Az udvar teljes területét parkosították, ahol minősített bölcsődei játékokat és homokót is elhelyeztek, továbbá a projekt keretében a minibölcsőde működtetéséhez szükséges eszközöket is beszerezték.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Minibölcsőde építése Csempeszkopácson + 1

Csatolt fájl(ok)


Vissza az előző oldalra!
Csempeszkopács Község Önkormányzata - Magyar