Elérhetőségek

Csempeszkopács Község Önkormányzata

Cím: 9764 Csempeszkopács,
Rákóczi u. 35.
Telefon:
+36/94/579-028
+36/94/377-001
Fax: +36/94/579-029
E-mail:
hivatal@vasszecseny.hu
Ügyfélfogadás


TOP-1.4.1-19-VS1-2019-00018

2020.09.01.

Projekt címe: Minibölcsőde építése Csempeszkopácson

Kedvezményezett neve: Csempeszkopács Község Önkormányzata

Projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-19-VS1-2019-00018

Támogatás összege: 76.744.771 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.11.30.

A projekt bemutatása: A Önkormányzat igénye egy korszerű, világos, igényes és alacsony energiafelhasználású mini bölcsőde létrehozása.

Telek, telepítés:
Az épület beépítése, megközelítése változatlan marad. A telek gyalogosan és gépjárművel is a Rákóczi Ferenc utca illetve a rá merőleges mellékút felől közelíthető meg. Az északnyugati saroknál lévő bejárat mellett kukatárolót alakítunk ki. A területen található kút megszüntetésre kerül! Az akadálymentes megközelítés érdekében lejtős járdákat alakítunk ki a szükséges tereprendezés mellett.
Funkcionális leírás, építészeti kialakítás:
Az épület hasznos alapterületét változatlanul hagytuk, a beépített alapterület csak a fedett terasz létrehozásával növekedett (a beépítési előírásoknak továbbra is megfelel).
Az épület főbejárata változatlan helyen maradt, a teherhordó falak helyét figyelembe véve alakítottuk ki a következő elrendezést:
az épületbe egy lejtős járdán keresztül, egy fedett teraszon áthaladva léphetünk. Az előtér-közlekedőn áthaladva balra nyílva találjuk a gyermek öltözőt, és ahhoz kapcsolódóan a gyermek fürdőszobát – ezen áthaladva lépnek a gyermekek a csoportszobába. (A közlekedőből balra a csoportszoba közvetlenül is elérhető). A gyermek fürdőszoba elhelyezésénél fontos szempont volt, hogy a csoportszobával közvetlen kapcsolatban legyenek. A közlekedő végén egy nagyméretű beépített szekrény található (kis ágyak, ágyneműk, kisebb játékok számára). A részben a régi konyha helyén alakítottuk ki a személyzeti öltözőt, melynek előteréből egy személyzeti wc is nyílik. A takarítószereknek szintén itt biztosítunk zárható szekrényt és vízvételi helyet. A szülők számára akadálymentes wc-t biztosítunk, mely a közlekedő felénél helyezkedik el. Mellette található tálaló konyha – közvetlenül a bejárat mellett, az előtérből nyílóan.
A régi garázsrészben kapott helyet a babakocsi tároló és a kerti játékok tárolója. Ez utóbbiból van lehetőség egy lépcsőn keresztül megközelíteni a padlás helyiségét, ahol további tárolásra van lehetőség.
A hulladék (köztük az ételhulladéktároló műanyag hordó) tárolására az udvaron, az északnyugati bejárat mellett, egy fedett – zárt felépítményben biztosítunk helyet (alaprajzon jelölve).
Az épület fűtését gázkazán biztosítja lásd még épületgépészeti tervfejezet!
További beavatkozások:
Ahhoz, hogy a csoportszoba megfelelően világos legyen, új ablaknyílást vágtunk annak homlokzati falára. Ezenkívül a gyermek és személyzeti öltöző és a tálaló konyha részére kell új nyílásokat bontani.
A tető rossz állapota miatt annak cseréje javasolt. Az új tetőformával könnyen biztosítható a fedett terasz kialakítása is. Ahhoz, hogy az épület energetikai szempontból is megfelelő legyen, az épületet utólagos vízszigeteléssel és hőszigeteléssel kell ellátni. A falakra 20, a padlásra 25 ill. 27 cm szálas hőszigetelés, a padozatba pedig 10 cm lépésálló polisztirol tábla elhelyezése javasolt. A tetőre napelemek telepítése történik.

 

 

TOP-1.4.1-19-VS1-2019-00018

Vissza az előző oldalra!
Csempeszkopács Község Önkormányzata - Magyar